Farväl 00-talet ----- Nyårskrönika

Så var dagen inne, en nia skall ersättas av en tia och det är meningen att vi ska göra en stor grej av det. Färglägga himlen, äta gott, räkna ner inför klockans fyrdubbla nollor, sånna saker. Kul!

Vad har då hänt detta året, i världen? Förmodligen en hel del massa, världen är ju, som de flesta av oss vet, ganska så jättestor. Händelser som dock ekat ganska så mycket är ju USA:s nye president Obama och hans nobelpris, Svinis och dess hysteri, legenden Michael Jacksons bortgång samt Anna Anka-citat. Ja, det var väl i stort sätt allt som hänt i världen detta år.


Och nu till vad vi alla har väntat på sen vi började läsa: vad har hänt MIG under året?!? Det ska jag säga dig. Jag har börjat dricka kaffe samt odlat långa, gröna naglar. Alltså: jag har blivit vuxen*! :D

Wiiiiiiihooooooo!!!! :D Jag skall fira genom att insupa helium, äta grädde direkt från sprutmojängen samt felstava ordet "Fyvärkeriiii"! :D


Gott nytt år! :)


*= notera här att tillståndet "vuxen" defineras olika av olika personer, och enligt undertecknad inte enbart denoterar en individs egentliga ålder.


Behind the scenes: igår


bild stulen från sandra. hihi.
lyckad kväll, minst sagt.

Nu väntar pizza-frosseri med Isakssons.

Sophink

snart skall jag bege mig till min vän Sophink
för en gammal hederlig spel/film/snackkväll :)

alltid kul!

(vi skulle föreställa pensionärer)

Årets roligaste ord



10. jinxa
9. filial
8. även
7. snuffles
6. svetaketu
5. prokrastinera
4. infinitesimaler
3. adenosintrifosfat
2. hyperneuroakustiskadiafragmakontraktioner

wait for it...







1.fluff




prokrastinera mera

okej. Jag borde kanske göra nått åt den här designen snart.


Nyårslöfte

att läsa klart Liftarens Guide till Galaxen, vilken jag lånat från skolbiblioteket i dryga åtta månader nu.

bara 200 sidor to go!

elefant/ren-pepparkaka


GOD JUL! ..

... Önskar familjen Krantz/Isaksson/Eriksson!
Jag hade en otroligt mysig och rolig jul, och här kommer ett litet mysigt litet bildspel från oss alla till er alla med hälsningar om en GOD JUL och ett riktigt riktigt gott nytt år.


välkommen ! :)


Jimmy och Jennie :)


sötnosen Cleo :D


Mackis fick en full kasse me paket :D


& Slutligen,  trillingarna under granen. det var allt jag hade att bjuda på! :)




Och nu... I wish you a


sista...

igår var det då Julafton... och ni har inte fått er sista största lucka än! trumvirvel tack...























Tim Clarke - född den andre december, detta årets finaste julklapp och största mirakel. Nadja och Bobby, jag är så glad för er skull. Och att få bli moster till en sån här liten gullegris.. Jag är så glad :D

lucka 23

jag fick en sån bra idé igår! AHA-känslan slog mig som en betongvägg i motvind. Ett experiment! Onskefullt skratt. Ett dröm-experiment! Jag skall ägna en hel dag åt att tänka på delfiner. Googla delfin-bilder. Youtuba delfin-videos. Läsa om delfiner, skriva om delfiner. Kommunicera med ljud liknande knarrande dörrar. En hel dag av detta! Kommer jag att drömma om delfiner?



Svar:
Experimentet behövde inte ens genomföras. Blott idén om detta gjorde mina drömmar härligt rika på juldelfiner! Jag tycker att alla ska drömma om juldelfiner, nu när det hunnit bli dagen före jul. Så dagens lucka blir några bilder på dessa, som ni alla kan studera in för att försäkra era drömmar på julaftonsmorgon! Varsegod! :D






Felicia har en gran i sitt rum.

tänkte att ni skulle uppskatta en gammal hederlig inzoomning?


Snön ligger tung på taken,
endast Felicia Forsström är vaken!

Ensam sitter hon på sitt rum och klurar,
över rim, krim och citroner som inte surar!

Familjen Forsströms prioritering
flertalet granar i en käck placering

varje rum är för en gran mogen,
så går det till när man lever i skogen!

God Jul

Jag har inte varit duktig med min "julkalender", men jag tror inte det gör någon sur. det är ju juuul... men här får ni lite bilder som plåster för att jag har missat 3-4 dagar(?) nu. In my defence så har jag varit jätteduktig med julstädet och sprungit omkring som en liten husmus, eller hur mamma? :D

Idag vaknade jag dock halv ett. Jaja, det ska vi inte haka upp oss på. Varför erkände jag det? Nu kommer alla prata om det vid julbordet imorn. Ack.

Till bildspel!


SP08J:s julkort som sändes till alla höstens föreläsare som tack.. rätt sött tycker jag, bättre än skolkatalogens svartvita med stelna eller inga leenden... fejksnö också, plus på det Cecilia!

Söndag, fjärde advent, jag tände dem allihop med en gammaldags och dessutom jättekort tändsticka... jag blev lite nervös där på slutet haha. Men ja klarat. weiii
.

I flera dar har snötäcket legat tjockt och ännu längre har frosten i glasverandan sett ut som diamanter om kvällarna... kasst foto men det går verkligen inte att fånga en sådan bild!

Millan, som du tjatar, nu får du vara med i min "julkalender" heh... bilden har några år på nacken men det tycker jag bara är sött.

note to self: jag tror jag ska börja säga sött. och filial.

nu får jag gå och sova, imorn(nu) är det dan före dopparedan och då måste man vara på topp!


Online Bingo
- denna länk får med mig i utlottning om voddler invites...
Nu gonatt!

tjugonde

elevator show - en annan online serie som är ganska grejt... finns hur många avsnitt som helst, alla utspelar sig i en hiss under ca 2 minuter.


artonde och nittonde

youtube tog slut, jag bjuder på ett juligt litet bildspel i stället!










hmm.. undrar vad jag hittar på för imorn?

udda

dagens klipp är lite.. udda!


THE GUILD SÅKLART, bästaste online serien ever! en hel del spel-språk i denna video dock..

blablabla.

jag tror inte nån märker om jag missar en dag??

I alla fall, här kommer en löjlig en....



okej, dagen. Hade terminens sista prov, det gick blä, men nu har jag inget mer måste i skolan tills nästa år. känns grejt. Alla var rätt slitna idag, förmodligen för att vi skrek så mycket igår allihopa. Det syntes verkligen i ögonen och allt att folk var trötta!! Min dag blev hel när jag fick ett fint vykort av Sopis, måsta ta kort på den och visa den här för att den är så grejt. Japp, det var dagens. Nu slänger jag in en julmysig bild här också så blir alla glada.


oj vad oväntat...

..Bäckäng vann! :D

men de där teknisterna ledde hela vägen fram till den avgörande hinderbanan.. De fick ett ordentligt försprång men Bäckäng vann ändå :)

Över till julis, idag blir det interaktiva äventyr för hela slanten. Nadine i videon har lagt fram massa julklappar, i slutet på videon får man välja en julklapp, klicka på den och se vad som finns i! :)



tagga tagga tagga!

Bäckäng vs Teknis imorn!!

HEJJA BÄ!

undrar ni varför jag är rödsmoshlig på pannan så är det för att jag skrev budskapet baklänges vid första försöket. BÄ-IQ, I know!! :D

edit: vi vann :D

huset som pyntar sigsjälv!

dagens juliga lilla klipp kommer från GiR2007, skicklig youtubare som använder sig av stop-motion tekniken i sina videos! Detta är absolut inte hans bästa(sök pancakes), men den är ganska häftig ändå.


13:e

Jahaja, då var Luciadagen inne och jag antar att ni antar att dagens videolucka ska handla om detta? Där hade ni fel. Min lilla Maja har nämligen kommit med klagomål om att hon inte varit med på bloggen på länge, så då var det bara för mig att offra en timme åt Moviemaker.


ganska hafsigt gjord, men det är väl tanken som räknas. :)
OBS: kom gärna med förslag om nästa videolucka, min inspiration börjar sina.

the TWILIGHT before christmas...

Idag har jag varit hos Jimmy & Jennie och julfikat, det bjöds på  glögg men jag tror att det kvittar hur många gånger jag försöker mig på att dricka det, jag kommer aldrig gilla det. No offence!

Poetry Slam igår var en upplevelse ... Juryn var klart korrumperad och gav vårt lag kassa poäng mest för att de inte sett oss förut. Lite trist, men jag tror att vi livade upp en del ändå, dessutom var det en härlig känsla oavsett, att stå där på scen! Nästa år ska Bäckäng bjuda på nått Poetry Slam-aktigt för 50 deltagare på skolan, då ska jag och Felicia deff vara med!

Dagens lilla lucka bjuder på nånting för alla TWILIGHT-freaks.... Inklusive migsjälv... Jag gillar bokserien och filmerna, men ännu mer tror jag att jag gillar alla dess parodier. (FYI så är jag team Jacob ;D)



surprised kitty

Dagens Lucka är inte särskilt julig men desto mer GÖRAGULLIG....



Förövrigt är det Poesi-slam nästa(!) för min del och det ska bli jättekul....!
Inte något nervös, fastän att halva familjen ska vara där. (och det är många)

lucka nummer elva!

två dagar i rad har jag nu visat juliga julklipp från youtube här på bloggen, så varför inte göra en julkalender av det hela? :)

Dagens lucka kommer från talkshowen Robins!

Mer jul, ge mig

Sitter här framför skärmen, riktigt juligt nöjd över dagens prestationer... Den där gemensamma dikten som skulle finnas till nu på fredag, den har jag skapat idag =) Inte nog med det! Den handlar även om JUL. Här kommer ett litet smakprov!

"Propaganda är vad det är! Se bara på den så kallade ”Jultomten”. En tjock läskig gubbe med vitt skägg, iklädd röd pyjamas och en mössa som platsar på psykhus, skrattandes ett rungande ekande skratt... Och honom låter vi vara nära våra barn!"




Ja visst är väl julen härlig! Här kommer ett litet juligt litet klipp från en ny favoritblogg, nämligen pelles personliga. Han har en liten julkalender på sin blogg, och detta är lucka nummer nio. Julbak!

Jingle Cats

8:e december och det är inte alltför långt kvar tills jul. Helst skulle jag vilja ha vår, men å andra sidan ligger det precis rätt i tiden med ett jullov nästa vecka. Om man nu så tvunget måste ha vinter och kallt, är det ändå väldigt bra att man får en Julafton att se fram emot och planera inför =)

Brist på julkänslor? Tryck på "play" nedan.

SAVIOR OF THE DAY!!!!

äro självfallet Mikel, tusen tack till dig!!!



Olyckligtvis fick allas vår Sandro idag ett infall av nee-jag-vill-visst-inte-vara-med-i-poetry-slam-finalen-på-fredag. Sånt händer ju alla då och då. Men timingen Sandro!! Finalen är som sagt på fredag, innan dess ska vi tre i gruppen fixa fram en gemensam text, och helst ska ju denna vara klar ett par dar innan själva dagen, så att man inte behöver stå där med papper fastlimmade vid handflatan...

Tack o lov kom min fina broder till undsättning. Tack!!
det kommer bli jättebra! ser verkligen fram emot det.
Dock kvarstår problemet, en text med tre författare skall skrivas..

Grattis i efterskott Bhumibol!

Stort grattis till allas vår Bhumibol Adulyadej som igår blev 82 år!
(För er som inte visste så är han Thailands ärade konung sedan 1946.)


Vi firade igår genom att grunda en ny tradition - Bhumibolafton. Jag, Lisa, Flis och Sandro skall träffas varje år den 5:e december för att fira födelsedagen av en stor ledare!!

I början så gillar vi honom bara för att han har ett roligt namn. Och för att landets befolkning dyrkar honom som nån slags Gud, det är ju coolt. Vi har med tiden insett att han har varit en enande faktor för Thailändska folket genom en kritisk tid, och det värdesätter vi honom idag väldigt högt för! Waii ärade Bhumibol!

Längsta tid vid makten ever,
näst äldsta regent i världen just nu.

Grattis.

RSS 2.0